dimarts, 17 de febrer del 2015



DESCRIPCIÓ DE LES PROPERES ACTUACIONS DE L'ASSOCIACIÓ PER L'ANY 2015
 
Es proposen les següents actuacions :

RIERA DE MARTINET

·         Manteniment de l’itinerari: neteja de senyalització, manteniment de la vegetació, de les passeres i infraestructures de seguretat.

·         Adequació i millora de l’itinerari amb:

o   Col·locació de la fita d’inici de l’itinerari seguint les directrius del Parc Natural.

o   Se sol·licitarà al Parc un canvi de la cadena per una barrera, i senyalització especifica de respecte per el medi. El propietari dels primers 500m d’itinerari és Albert Cruells.

( referent a aquest tema, ja es va fer una primera reunió amb tècnics del parc i Ajuntament, en la que es va acordar millorar aspectes de senyalització, tant del itinerari com d’ aparcament ).

o   Itinerari dels 5 sentits: Ampliació del coneixement que aporta l’itinerari amb un joc interactiu d’interpretació del medi a través dels 5 sentits. S’editarà un fulletó i s’estudiarà fer una aplicació per mòbil. Caldrà veure l’encaix de la senyalització del joc interactiu amb la ja existent de l’itinerari.

·         Seguiment ecològic de l’estat de la Riera: Realització de les inspeccions segons la metodologia del Projecte rius a càrrec dels voluntaris locals.

·         Seguiment de l’estudi de les poblacions autòctones protegides:Coordinació i encaix amb el Pla de conservació del Parc Natural del Montseny.

·         Fem dissabte 2015 !

ADOPCIÓ DEL RIU CONGOST I DE LA FONT D’EN PINÓS

·         Portar a terme a traves de Projecte Rius i conjuntament amb els veïns del Pinós, l’adopció d’un tram del riu congost proper a la font d’en Pinós.

·         Manteniment de les actuacions realitzades a la font.

·         Col·locació d’una taula. Antigament hi havia una pedra de molí. Es proposa buscar una taula semblant.

·         Col·locació d’un cartell/plafó informatiu sobre el medi natural de la font i la seva recuperació. Associació Martinet s’encarregarà del text i disseny. Associació Hàbitats ho revisarà i l’ajuntament de Centelles i l’ajuntament d’ Aiguafreda valoraran el finançament.

TROBADA AMB L’AJUNTAMENT DE SEVA I AIGUAFREDA

·         Amb motiu de l’abocament d’aigües residuals al tram final de la riera de Martinet, les associacions consideren molt important valorar conjuntament amb els ajuntaments de Seva i Aiguafreda la solució tècnica de connexió al col·lector de les urbanitzacions del terme de Seva que aboquen aigües a la riera de Martinet.

ADOPCIÓ DELS ESPAIS FLUVIALS D’AIGUAFREDA: RENOVACIÓ DE L’ACORD DE COL·LABORACIÓ

·         Renovació de l’acord de d’adopció entre Associació Hàbitats, l’Associació Martinet i l’Ajuntament d’ Aiguafreda: Durant el 2013 es va fer l’esbós de renovació del  conveni de col·laboració. Es proposa revisar-lo i procedir a la signatura.
( En data d'avui, el conveni ja ha estat signat )