dimarts, 29 de setembre del 2009

ENTRE OCELLS I MACROINVERTEBRATS

Com nens a l'escola....

Durant la sortida de dissabte , varem comprovar que el pitroig es troba en plena migració, i per tant en tenim molts exemplars que aprofiten els abundants fruits de la tardor que ofereix el bosc per carregar-se de vitamina C i també els insectes que pul·lulen confiats per la vall mentre els dies es mantenen temperats.

Tot i que la majoria d'assistents érem neofits en l'apasionant mòn de la ornitologia, varem ser capaços (no sense l'ajuda dels experts) d'identificar el cant i observar exemplars de pitroig, cargolet, raspinell, mallerenga carbonera, mallerenga blava, merla, tudó, mosquiter comú i reietó.


I al riu Congost, prop de la desembocadura de la riera de Martinet varem veure una cuereta torrentera. I volant ben amunt, orenetes cua-blanca.

Quant a la qualitat ecològica de les aigües, varem constatar els efectes de l'estiatge sobre la riera, i tot i que seguim trobant larves de tricopters amb estoig i d'algunes espècies d'efemeròpters poc tolerants, el cabal es troba ben lluny de la mesura presa a la campanya de primavera.